Vaping-produkter vil blive pålagt 70% afgift på Hawaii

2023-05-15

Sidste fredag ​​vedtog Hawaii-statens lovgivere en lov om "skatteparitet", der anvender samme skattesats på dampprodukter som brændbare cigaretter. Hvis det bliver underskrevet af guvernør Josh Green, vil vaping-produkter være underlagt en engrosafgift på 70 procent - en af ​​de højeste satser i landet.

Lovforslaget forbyder også salg til forbrugere fra forhandlere uden for staten, hvilket i det væsentlige forbyder onlinesalg af sælgere uden for Hawaii.

Lovforslaget, SB975 SD2 HD3, definerer vapes som "tobaksprodukter", og blev forhandlet i en maratonkonferencesession mellem State House og Senatet lige før konferencens deadline for dette års lovgivende møde. Den lovgivende samling afbrydes den 4. maj.

Det er ikke sikkert, hvornår regningen vil blive sendt til Gov. Green, eller om han har forpligtet sig til at underskrive den. Hvis den er underskrevet i loven, træder afgiften i kraft 1. januar 2024. Hawaii har ingen nuværende afgift på vaping-produkter.

Mens målet med skatteparitet er at modvirke vaping af mindreårige, viser forskning fra sundhedsøkonomer, at det faktisk tilskynder til rygning, dels ved at eliminere den prisfordel, der får mange rygere til at prøve e-cigaretter. Cigaretter og vapes fungerer som økonomiske erstatninger: Når prisen på den ene stiger, skifter nikotinbrugere til den anden.

En separat skattelov på Hawaii mislykkedes i udvalget tidligere denne session, ligesom et lovforslag, der ville have forbudt aromatiseret vaping-produkter (og aromatiseret tobak). Sidste år vedtog et smagsforbud på Hawaii, men det blev nedlagt veto af guvernør David Ige, som var enig med anti-vaping- og tobakskontrolgrupper i, at det ikke var strengt nok.

Blandt de amerikanske stater har Minnesota den højeste vape-skattesats - 95 procent - men den anvendes kun på nikotinholdige produkter, der importeres fra lande uden for staten. Vermont's er anden - 92 procent af engrosprisen for alle produkter, inklusive dem uden nikotin. District of Columbia beskatter vapes med 91 procent. Massachusetts vurderer en engrosafgift på 75 procent på alle produkter og har også indført et aromatiseret vape-forbud. Californiens skat nærmer sig Hawaiis (med en kombination af engros- og detailafgifter). Ingen anden stat har en engrosafgift på 70 procent eller højere.

Otte andre stater forbyder onlinesalg af vapingprodukter.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy